Rasti i çuditshëm i një burri të lindur me dy fytyra
Edward Mordrake një njeri që vuan nga një çrregullim i pabesueshëm.
Ky njeri duhej të lindte me dy fytyra një çrregullim të rrallë të njohur si diprosopus. Kjo histori e Edwardit ka qenë gjithmonë një burim dëfrimi dhe magjepsjeje. Dhe kishte diçka shumë të çuditshme dhe e frikshme për fytyrën e tij të dytë.

Njeriu ka një hundë ose vesh shtesë, por është shumë e rrallë që e gjithë fytyra të dyfishohet. Por kjo karakteristikë e rrallë u përjetua nga Edward kur ai u përshkrua për herë të parë në Boston Post në 1895.
“Një nga tregimet më të çuditshme, si dhe më melankolike të deformimit njerëzor, është ajo e Edward Mordake, që thuhet se ka qenë trashëgimtar i një prej bashkëkombësve më fisnikë në Angli. Megjithatë, ai kurrë nuk e mori titullin dhe bëri vetëvrasje. Ai jetoi në izolim të plotë, duke refuzuar edhe vizitat e anëtarëve të familjes së tij “.
Be the first to comment

Leave a Reply