Shiu më i madh i meteorëve mbrëmjen e sotme
Një shi i pazakontë do të ndodhë mbrëmjen e sotme. NASA ka bërë të ditur se do të bjerë shiu më i madh i meteorëve që mbahet mend ndonjëherë.

Yjet do të dhurojnë spektaklin më të bukur natën midis të shtunës e të dielës. Sipas agjencisë hapësinore NASA,do të ndodhë shiu më i madh i meteorëve i të gjitha kohërave.

Qielli do të mbushet me vija ngjyrë të ndezura ndërkohë që dushi i perseidit meteor vjetor arrin kulmin me pamjen më të qartë në hemisferën veriore. Shiu meteorik Persieds ndodh për shkak të prerjes së rrugës së kometës svift-tatl nga ana e Tokës.

Si rezultat i lëvizjes së Tokës dhe rotacionin të saj, pamja do të vërehet veçanërisht ndërmjet mesnatës dhe orës 4 të mëngjesit. Fenomeni meteorologjik do të shihet më mirë në zonat e pabanuara ku qielli është edhe më i pastër.
Be the first to comment

Leave a Reply