Shkenca i vë pikën historisë: Po, femrat janë më…se meshkujt!
Urime vajza!

Pas Ditës Ndërkombëtare të Gruas, ne zbulojmë se ne kemi një avantazh: Një hulumtim i ri na zbulon se ne gratë jemi më bujare se burrat.

Asnjë klishe, asnjë klishe, thjesht kimi e thjeshtë dhe e qartë. Në praktikë, truri femëror gjen se bujaria është e kënaqshme, kështu që na bën të ndihemi të kënaqura.

Hulumtimi i mëparshëm i sjelljes kishte treguar tashmë se gratë kanë më shumë gjasa të angazhohen në sjellje pozitive sociale sesa homologët meshkuj.

Një shembull? Gratë kanë më shumë gjasa të dhurojnë ose të angazhohen në projekte filantropike.

Disa neuroshkencëtarë amerikanë janë munduar të shpjegojnë arsyen e këtij fenomeni në një studim që është botuar në “Nature Human Behaviour”. Ekipi vendosi të shqyrtojë fushat e ndryshme të trurit që aktivizohen kur ne ndajmë diçka me të tjerët.

Sipas studimit gratë kanë më shumë gjasa të ndajnë, sepse ata nxjerrin një shpërblim psikologjik prej tyre, ndërsa meshkujt gjejnë shpërblim më të madh të zgjedhja egoiste.

Një gjë është e sigurt tani: Kemi një arsye tjetër për të vazhduar të luftojmë çdo ditë – dhe jo vetëm 8 Mars – për t’i thënë “ndal” stereotipeve gjinore njëherë dhe përgjithmonë.
Be the first to comment

Leave a Reply