Si të shfrysh zemërimin pa u rënë në qafë të tjerëve
Zemërimi që je përpjekur të shtypësh apo fshehësh, vazhdon të jetë brenda teje dhe, pa kuptuar, të shkatërron gradualisht. Ekziston një zgjidhje më e mirë! Mund ta nxjerrësh nga vetja, pa ‘infektuar’ të tjerët. Në këtë mënyrë do të rigejsh ekuilibrat psikofizikë dhe do të jetosh më mirë.
Në fatk energjia e keqe, kur është e akumuluar, të pengon edhe në mirëfunksionimin e organizmit. Krijon tension muscular, djegie të stomakut, shqetësime të mëlçisë dhe problem të tjera më të vogla për të cilat p ërpiqeni të gjeni arsyen. Është zemërimi!

Strategjitë për të shfryrë inatin:
1. Bërtit herë pas here, qoftë edhe në një qese letre, pa shqetësuar të tjerët!
2. Trajtojini gjërat me humor! Ca të qeshura, edhe kot qofshin, bëjnë gjithmonë mirë!
3. Programoni me një mik o mikeshë disa ‘seanca’ shfryrje gjatë të cilave (do të bëni pakt me njëri tjetrin) do të thoni të gjitha gjërat që ju kanë mërzitur.
4. Në fund, staretgjia më e mirë, që e dini edhe vetë, është që të gjeni gjithnjë kohë për të pushuar e dal në natyrë!
Be the first to comment

Leave a Reply