Si t’i ndaloni të rrahurat e shpejta të zemrës?
Të gjithë e dinë ndjenjën kur zemra ju rrah më shpejt se zakonisht. Me ngritjen e temperaturave, edhe zemra rrah më shpejt, derisa t’u përshtatet kushteve. Në vijim ju paraqesim mënyra si ta rregulloni ritmin e zemrës në mënyrë natyrale
Mënyra e parë

Në një enë të thellë hidhni ujë të ftohtë. Sa më i ftohtë uji, është më mirë, e nëse keni akull, shtoni edhe ata. Mbajeni frymën, nëse është nevoja edhe me gishtërinj shtrëngoni hundën dhe futeni fytyrën për disa sekonda në ujë të ftohtë. Mund t’i bëni masazh edhe fytyrës me akull.
Mënyra e dytë

Me këtë procedurë ndikohet në nervat e humbura, që rregullojnë të rrahurat e zemrës.
Teknika bëhet në këtë mënyrë: merrni frymë thellë dhe shtrëngojini muskujt e barkut. Me gishtin e madh dhe atë tregues mbylleni hundën, mbyllini gojën dhe sytë. Provoni që me hundë të mbyllur dhe gojë të mbyllur të lironi ajrin. Por, nëse ndieni dhimbje në gjoks apo mungesë të ajrit, lëshojeni ajrin.
Be the first to comment

Leave a Reply