Studimi/ Ndryshimi i klimës, oqeanet thithin më shumë energji sesa mendohet
Një studim i ri ka dalë mbi nxehtësinë e lëshuar nga oqeante dhe detrat tonë e cila ndikon në ngrohjen globale.

Studiuesit thonë se bota ka nënvlerësuar seriozisht sasinë e nxehtësisë të ngjyrosur nga oqeanet tona gjatë 25 viteve të fundit.Studimi i tyre sugjeron se detet kanë absorbuar 60% më shumë se sa mendohet më parë.

Sipas studinit kjo do të thotë se Toka është më e ndjeshme ndaj emetimeve të karburanteve fosile sesa vlerësohet.

Kjo mund ta bëjë shumë më të vështirë për të mbajtur ngrohjen globale brenda niveleve të sigurta në këtë shekull.
Be the first to comment

Leave a Reply