Uji nuk i pastron produket nga pesticidet, ja kush i zhduk totalisht
Edhe njerëzit më të pakujdesshëm ndaj ushqimit i kushtojnë rëndësi pastrimit të frutave dhe perimeve që i blejnë, duke i pastruar me ujë nën rubinetë para ngrënies.

Kjo është një përpjekje jo vetëm për të hequr mbeturinat, por edhe për të hequr pesticidet.

Ju mund të shkoni përtej, duke marrë një furçë perimesh, por sa e efektshme është e gjithë kjo? A jeni shqetësuar ndonjëherë se a pastrohen mirë apo jo?

Fatmirësisht, shkenca e ka trajtuar këtë problem më parë. Ja se sa efektive janë metodat më të njohura të larjes, raporton curiosity, transmeton lajmi.net

Uji i thjeshtë: Një përmbledhje e publikuar në revistën ‘Food Research International’ të vitit 2008 zbuloi se uji i rubinetit vetëm ulë mbetjet e pesticideve për 20%. Uji i distiluar ose i filtruar mund të jetë më efektiv dhe një zhytje e mirë disa minutëshe mund të zvogëlojë në masë të madhe bakteriet.

Sapuni: Sapuni nuk ka për qëllim larjen e ushqimit dhe nuk është e qartë se sa efektive është kundër pesticideve. Gjithashtu, mund të depërtojë në prodhime, duke ju lejuar që të hani një kimikat jo ushqimor ndaj atyre që përpiqeni të lani. Prandaj kjo nuk është e rekomandueshme.

Soda e bukës: Në tetor të vitit 2017, hulumtuesit nga Universiteti i Masaçusets publikuan një studim në revistën ‘Agriculture and Food Chemistry’ ku thuhet se mollët në sodë buke të vendosur në ujë për 12-15 minuta mund të heqin pothuajse çdo gjurmë të pesticideve nga sipërfaqja e frutave.
Be the first to comment

Leave a Reply