Vakanca në Kushtetuese, Kuvendi publikon listën e kandidatëve
Kuvendi ka publikuar listën e 20 kandidatëve për një vend vakant në Gjykatën Kushtetuese.

Një ditë më parë, KED mori në dorëzim kandidaturat  e Presidencës për dy vakancat në Gjykatën Kushtetuese të shpallur nga ky institucion.

Sipas Kushtetutës, Këshilli i Emërimeve në Drejtësi bën vlerësimin e kandidatëve dhe i rendit sipas meritës profesionale. Presidenti i Republikës dhe Kuvendi më pas do të zgjedhin anëtarët mes dy listave për të plotësuar  tri vakancat në Gjykatën Kushtetuese.

Lista e kandidatëve të Kuvendit

 1. Anila Kristani
 2. Arta Vorpsi
 3. Besnik Muçi
 4. Çlirim Gjata
 5. Dashamir Kore
 6. Dedë Kasneci
 7. Denar Biba
 8. Elsa Toska
 9. Gëzim Allaraj
 10. Ilir Kadiu
 11. Ilir Panda
 12. Irena Nino
 13. Kostandin Kazanxhi
 14. Kristaq Traja
 15. Rexhep Bekteshi
 16. Sinan Tafaj
 17. Sokol Hasani
 18. Shpresa Beçaj
 19. Theodhor Sollaku
 20. Valbona Bala

Lista e kandidatëve të Presidentit

1.Alban Brati
2. Avni Shehu
3. Besnik Muçi
4. Dedë Kasneci
5. Denar Biba
6. Gëzim Allaraj
7. Ilir Mustafaj
8. Ilir Panda
9. Kristaq Traja
10. Luan Dervishi
11. Petrit Kaja
12. Rexhep Bekteshi
13. Sinan Tafaj
14. Theodhor Sollaku
15. Vladimir Gërmenji
16. Ardita Alsula
17. Arta Vorpsi
18. Elsa Toska
19. Regleta Panajoti
20. Rovena Gashi
21. Valbona Bala
22. Zhaklina Peto
Be the first to comment

Leave a Reply