Vdes majmuni Nonja, i vetmi majmun që kishte Facebook
Majmuni i parë me profiln e vet të Facebook vdiq në Tiergarten Schönbrunn në Vjenë.
Nonja vdiq në moshën 42 vjeçare për shkak të një sëmundje të rëndë të veshkave. “Nuk kishim zgjedhje tjetër përveç ta linim të vdiste Nonjan”, tha veteriner i kopshtit zoologjik Thomas Voracek . Nonja kishte marrë një foto dixhitale të fuqishme në vitin 2009, fotot e të cilit ishin vendosur në Facebook .
Brenda një kohe të shkurtër, Nonja kishte dhjetëra mijëra ndjekës.
Edhe më parë, orangutani kishte bërë famë. Në vitet 1990, Nonja u lejua të merrte një program pune për të pikturuar dhe lyer – dhe pikturonte rreth 250 vepra arti abstrakte.
Nonja ka lindur në vitin 1976 në Tiergarten Schönbrunn . Nëna e saj nuk kishte qumësht të mjaftueshëm, kështu që ajo ishte ushqyer nga kujdestarët. Kjo ishte baza për një afrim të veçantë ndaj njerëzve. “Nonja do të na mungojë të gjithëve. Ajo pëlqente të shikonte vizitorët, duke bashkëvepruar me ta, duke u kërkuar atyre të tregonin përmbajtjen e çantave, “tha drejtori i Tiergarten Dagmar Schratter .
Be the first to comment

Leave a Reply