VMRO përmes Gashit dhe Thaçit, do ”pasurojë” Qeverinë e Zaevit, në pritje për tu bashkangjitur edhe Socialistët e Xingos
VMRO e Nikolla Gruevskit aspak e shkatëruar në themele, Nikolla Gruevski tenton që të mbetet në Qeveri edhe më tutje duke i lëshuar në funksion lojtarët e tij të fundit.

Gruevski e Mickovski përmes Gashit e Thaçit si duket do e ”pasurojë” Qeverinë e Kryeministrit Zaev duke pritur për tu bashkangjitur edhe socialistët e Xingos, Ndryshe, Xingo i njohur si pronar i TV Sitel, televizion ky me politika nacionaliste kundrejt shqiptarëve, nën urdhërat e Nikolla Gruevskit.

Zgjerimi i koalicionit me Gashin dhe PDSH-në do ta faktorizonte edhe më tej VMRO-në, Parti e cila është e padëshiruar tek shqiptarët e Maqedonisë.

Ky zgjerim ndoshta do ta rikthente edhe njëher ankthin tek qytetarët e repulikës së Maqedonisë e në veçanti në shqiptarët e Maqedonisë.

PDSH dhe Afrim Gashi siç thonë burime të sigurta, kanë pasur një bashkëpunim tejet të mirëfillt me Funksionar të lartë të VMRO-së ashtu edhe siç e ndëgjoi opinioni publik në bombat e Zaevit duke biseduar Thaçi me Mijallkovin ku edhe i thoshte me ty deri në vdekje vëlla.

Por, edhe Afrim Gashi ishte akuzuar nga gazetari hulumtues Zoran Bozhinovski për takime të rregullta me ish kryeparlamentarin e VMRO-së gjatë zgjedhjeve lokale, edhe Muhamed Zekiri nënkryetarë i LSDM-së në një debat televiziv ka shpërthyer kundër Afrim Gashit me akuza të njejta se ka bashkëpunuar me VMRO-në bashkë me Zeqirija Ibrahimin.
Be the first to comment

Leave a Reply