Zaev-Këshilli rinor: Qeveria i mbështet politikat rinore
Kryeministri Zoran Zaev sot realizoi takim me përfaqësues të Këshillit nacional rinor, me të cilët kanë arritur marrëveshje për hapa konkrete bashkëpunimi.

 

Pres-shërbimi qeveritar kumtoi se në takim janë shqyrtuar nisma për gjetje të zgjidhjes së përhershme të qëndrueshme buxhetore për Këshillin nacional rinor dhe propozim-vendimet konkrete për inkluzivitetin e të rinjve, sidomos si korrigjues në krijimin e politikave në nivel të trupave qeveritarë.

 “Personalisht e konsideroj veten si politikan që është mbështetës i të rinjve dhe politikave rinore që nga periudha kur kam qenë kryetar komune. Tani nga pozicioni i kryeministrit, do të përpiqem përmes reformave të buxhetit t’i inkurajoj pushtete lokale ta përcjellin shembullin e Qeverisë dhe ata të përcaktojnë buxhet për mbështetje të këshillave rinor lokal”, theksoi kryeministrin Zaev.

Është biseduar edhe për mundësinë e formimit të një komisioni për monitorim të përbashkët që do të merrej me Garanci rinore dhe implementimin e saj. 
Be the first to comment

Leave a Reply