Zaev: Presim datën për negociata me BE-në
Kryeministri i Maqedonisë, Zoran Zaev nga Nju Jorku deklaroi se Maqedonia pret datën për t’i filluer bisedimet me BE-në. Pas takimit me Mark Rutte, kryeministër i Holandës, Zaev ka thënë se Maqedonia ka bërë mjaftueshëm që të fillohen bisedimet me BE-në për anëtarësim.

”Holanda vazhdon mbështetjen e fuqishme për Maqedoninë në rrugëtimin tonë drejt NATO-s dhe Bashkimit Evropian. Qeveria e re, e fokusuar në reforma dhe për jetë më të mirë me qytetarët ka arritur të përmbush disa detyrime thelbësore të kërkuara nga këto bashkësi shumë të rëndësishme. Perspektivat tona janë të rëndësishme për të gjithë anëtarët e BE-së,” tha Zaev

Zaev po qëndron në Nju Jork për të takuar liderë të shteteve të rëndësishme dhe ata që vendosin për hyrjen e Maqedonisë në bisedime me Bashkimin Evropian.
Be the first to comment

Leave a Reply