Zendeli: BESA nuk kushtëzon, por kërkon barazi të dy etnive më të mëdha në vend?
I pyetur nga Gazetarja se nëse jeni kundër marrëveshjes, Zendeli i potencoi Gazetares se Lëvizja BESA nuk ka kushtëzuar por vetëm se kërkon të drejta të barabarta në Shtet sepse siç thotë Zendeli, Lëvizja BESA respektoi dhe mbështeti marrëveshjen e Prespës, por tani kërkon ndryshime kushtetuese e drejtë që ju garantohet me ligj e që u takojnë shqiptarëve në Republikën e Maqedonisë.

Është e drejta jonë legjitime që ato pyetje duhet të hapen, 27 vite me këto pyetje, ne e kemi pasur nga viti 1991 në marreveshje tani kerkojmë të respektohet dhe të risjellet vendim për ndryshime kushtetuese ku shqiptarët do të njihen si të barabartë e jo si përqindje./TopAlNews/
Be the first to comment

Leave a Reply